Kraamtijd
Al onze kraamverzorgende zijn vakkundig. Ze voeren hun werk met liefde en passie uit. Onze kraamverzorgende zetten alles op alles om te zorgen dat de kraamvrouw, de baby en alle overige gezinsleden een aangename tijd tegemoet gaan. De eerste week na de bevalling is zo een belangrijke tijd. Iedereen in het gezin moet wennen aan de nieuwe situatie in huis. Moeder en baby moeten goed de mogelijkheid krijgen om rust te nemen, zodat in elk geval de kraamvrouw goed kan genezen. De baby moet ook wennen aan alle prikkels van buiten af. En de baby moet leren om aan de borst/fles te drinken. Dit allemaal is goed haalbaar als er maar rust en regelmaat is. Daarom zorgen onze kraamverzorgende dat alle zorg uit handen genomen wordt van de kraamvrouw. En dat wanneer de zorgweek voorbij is, alles thuis al een stuk soepeler loopt.
Het aantal uren kraamzorg wordt bepaald door het landelijke indicatie protocol. Tijdens de kraamtijd kan het aantal zorguren worden bijgesteld. Dit wordt gedaan in overleg met de verloskundige.
Wat doet de kraamverzorgende in de kraamtijd?
-
Assisteren bij de bevalling
-
Het geven van instructie, voorlichting en advies over de verzorging en veiligheid van moeder en baby
-
Medische controle van de moeder
-
Medische controle van de baby
-
Verzorging van de kraamvrouw
-
Verzorging van de baby
-
Begeleiden bij (borst) voeding
-
Observeren, signaleren en rapporteren in het kraamdossier
-
Huishoudelijke ondersteuning
-
Klaarstaan voor andere gezinsleden
-
Het waarborgen van rust in het gezin
Tijdens het intake gesprek ontvangt je van ons een kraamdossier. Hierin vindt je veel informatie die van toepassing is tijdens en na de bevalling. Ook zal de kraamverzorgster in het kraamdossier de conditie van moeder en baby bijhouden. Na het afsluiten van de kraamweek, word het kraamdossier bij het gezin achtergelaten. Dit is een leuk herinnering voor later!